Feltételek a bölcsődébe íratásra

Egy év három hónapot betöltött egészséges gyermekeket veszünk fel a bölcsődébe. A gyermekek kicsiny volta miatt a csoport nagysága nem haladja meg a tizenkét főt, és rájuk két óvónő vigyáz. A két óvónő magyar anyanyelvű, a két önkéntes pedig csak angolul beszél, tehát a gyermekek napi nyolc órán keresztül angol szót is hallanak, ami hozzásegíti őket ahhoz, hogy néhány év múlva értsék, illetve beszéljék ezt a nyelvet is. A bölcsődéseket pelenkázzák, sokat játszanak velük, délelőtt egy órát, és délután még egy órát viszik ki a friss levegőre és a biztonságos, európai normák szerint felszerelt játszótérre. A bölcsőde Kolozsvár belvárosában található.

 

Terem 2

Csúszka

Polcok

Terem

A név eredete

Zakariás könyvében azt olvassuk, hogy:

„Ezt mondja a Seregeknek Ura, mondván: Íme, egy férfiú, a neve Csemete, mert csemete támad belőle, és megépíti az Úrnak templomát!” (Zak 6,12). Erre a két és félezer éves próféciára gondoltunk, amikor nevet adtunk az 1997-ben induló első református óvodának. A ‘Csemete’ az érkező Messiás neve.

Az ókortól kezdve azért is fűztek nagy váradalmakat minden gyermek születéséhez, mert remélték, hogy eljön benne a Messiás, a felkent, a szabadító. Számunkra már megszületett a Messiás, akiről azt jövendölték, hogy meg fogja építeni a templomot. Nem folytatja a Zorobábel és Jósua templomát, nem állítja helyre a Heródes lerombolt templomát, hanem a templomot fogja megépíteni, az új Jeruzsálemet, amely egészében templom lesz. Jézus a tanítványaira bízta küldetésének folytatását és befejezését, ez pedig áll a gyermekeinkre is.